Blog

RSS

"Aprenem d'anatomia". El crowdfunding arriba a Pusol.

22-05-2021


Entre les peces pendents de restauració es troben tres làmines d'anatomia humana de gran valor patrimonial, utilitzades com a recurs didàctic a les aules de mitjan segle XX. El seu estat de conservació fa impossible mostrar-les al públic. El nostre objectiu és restaurar-les i exposar-les en l'espai dedicat a l'escola, perquè puguis gaudir d'elles durant la teva visita!

Des del Projecte Pusol busquem fons que ens permetin dur a terme la restauració de peces tan icòniques i concordes amb la seva filosofia com les que protagonitzen aquesta campanya. Es tracta de tres làmines d'anatomia humana de l'Editorial Dalmau Carles Plà (D.C P.), utilitzades com a recurs didàctic a les aules de mitjan segle XX.

Aquesta cerca de col·laboració externa permetrà al Projecte no sols fer aquesta restauració -que l'executarà un equip amb més de 25 anys d'experiència-, sinó també iniciar una sèrie de projectes basats en la cura de peces singulars. Pretenem que aquest micromecenatge, anomenat “Aprenem d'anatomia”, sigui el primer de molts.

Maig és un mes molt especial per a nosaltres/as, ja que el dia 18 és el Dia Internacional dels Museus. La nostra intenció és iniciar aquest projecte en aquest mes, aprofitant la data, i buscar col·laboracions durant 40 dies (des del 17 de maig fins al 26 de juny), després dels quals, les restauradores traslladaran les tres làmines al seu taller i iniciaran el treball. El procés de restauració s'allargarà, aproximadament, durant 30 dies, després dels quals l'equip de Pusol exposarà les làmines en la reproducció de l'escola dels anys cinquanta; ocuparan aquest espai, com a mínim, durant els mesos d'estiu.

Tens la informació completa de la campanya en la plataforma de la Fundació Tríodes https://crowdfunding.fundaciontriodos.es/aprendemos-de-anatomia/2885, on podràs fer la teva aportació.

Anima't a col·laborar en la salvaguarda del teu patrimoni!, i gràcies per endavant!

Autora: Marian Tristán, coordinadora del Museu Escolar.



Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top